Referenties Opdrachtgevers

“Loopbaancoachee Joyce” Mariska heb ik leren kennen als een zeer betrokken loopbaancoach. De sessies die ik met haar heb gehad hebben mij aan het denken gezet over wie ik ben en hoe ik over kom op de ander in een werksituatie. Mariska creëert tijdens haar coachings een gesprek waarbij er geen kritiek gegeven wordt, maar waarin je juist inzicht krijgt in wat je doet en wat jou eigen bijdrage is in de situatie. Wat zij hier heel goed in doet is dat ze jou zelf tot een antwoord laat komen. Ze doet dit niet door het voor te kauwen, maar juist door vragen te stellen en opties te geven waardoor jezelf tot een bepaalde uitkomst komt. Dat vind ik bijzonder knap omdat ik mij voor kan stellen dat zij het antwoord soms wel eerder ziet dat mij, maar dit niet er doorheen drukt. Door die manier van werken is een loopbaancoachingstraject bij Marisa ook echt zinvol!

Linquenda Schouten & Nelissen: Mariska was voor mij, in de korte periode dat zij werkzaam bij Schouten & Nelissen was, een bijzonder prettige manager met wie ik erg fijn heb samengewerkt. Naast een professionele collega, vind ik Mariska een “mooi”, aardig, integer en loyaal mens. Met haar organisatietalent weet ze projectimplementaties te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Bij Mariska was ik vooral onder de indruk van haar vermogen om snel inzicht te krijgen in een voor haar onbekende afdeling. Zij lijkt moeiteloos in te zien hoe de structuren binnen een team, afdeling of organisatie lopen en streeft hierbij naar het best mogelijke resultaat. Als afdelingshoofd of manager, ik kan Mariska van harte aanbevelen!

Anuschka Janki HR Manager at Deloitte: Mariska heeft ruim een jaar gewerkt bij Deloitte als Interim Manager voor de afdeling Management Support, met landelijke spreiding. Bijzonder mooi dat je de organisatie zo snel hebt eigen gemaakt en de uitdagingen die er lagen hebt opgepakt. Je hebt een waardevolle bijdrage geleverd aan het verder brengen van de (strategie van de) afdeling, de leidinggevenden en de medewerkers. Je bent daadkrachtig, recht door zee, scherp, positief ingesteld en realistisch. Dat alles met een gezonde dosis humor. Ik vond het heel prettig om met je samen te werken en jouw frisse blik op zaken heb ik als positief ervaren

Dennis van der Veen; Business Manager / Marketing & Sales at Transcom       Mariska is daadkrachtig, bereid tot het doorvoeren van (moeilijke) veranderingen en goed in het aanbrengen van structuur in organisaties. Door haar open karakter en transparante manier van werken als Teamlead Channel Manager Inbound & Outbound bij NUON zijn onze zeer verschillende organisaties tot elkaar gekomen en hebben we succesvolle uitdagende en innovatieve multichannel projecten opgezet

Wouter Scholtens; Field Manager Telemarketing at Nuon Vaak zie je bij bedrijven dat een manager hoofdzakelijk werkt voor zijn/haar eigen doel en het leidinggeven er ‘een beetje bijdoet’; dit is niet van toepassing op Mariska. Naast keihard te worden voor haar eigen doelen en die van de gehele organisatie heeft ze haarzelf geprofileerd als een kundig meewerkend voorman(-vrouw) mét aandacht en tijd voor haar werknemers. Ze heeft meermaals ruim te tijd genomen om stil te staan bij mijn persoonlijke ontwikkeling en heeft door te sparren, eerlijk te zijn en uit te dagen bij mij duidelijkheid geschept over mijn eigen kracht en kwaliteiten. Vervolgens heeft ze er ook voor gezorgd dat ik deze kwaliteiten ook ten volste kon laten bloeien in mij dagelijkse werk, ik ben haar hiervoor erg dankbaar.


David Whitehead, Manager Operations at Van Ommen Mariska is a talented interim manager with a wide range of skills and business acumen. A hand’s on people manager who is capable of running day to day business operations as well as coaching and development of new and not so new employees. During her assignment at Van Ommen (11months) she contributed to the redesign of our internal sales organization. Her input was vital in the final design and subsequent implementation. Other accomplishments include being on the selection and implementation team of a new contact center software (Vertical Wave 5.1) which came in on time and on budget. I highly recommend her for any company that is looking for a motivated and capable interm manager for a specific project or to run a day to day business operation

Ans Grin HR Manager GFI Control Systems B.V. IMPCO heeft recentelijk de firma TeleflexGFI in Gorinchem overgenomen, waar Mariska met ingang van januari 2009 tijdelijk ad-interim aangesteld was als Manager Customer Service. Het bedrijf GFI Control Systems BV (voorheen GFI Teleflex) had te maken met een tamelijk stuurloze Customer Service-Sales afdeling waar zij in een korte tijd structuur en lijn in heeft gebracht. Ik heb Mariska leren kennen als een voortvarende, deskundige en zeer communicatieve Manager. Mariska is zelfstandig en flexibel als het gaat om reizen door het land. GFI is een beursgenoteerde firma (van oorsprong Canadees), actief in de automotive (levering van gasinstallaties). Het bedrijf heeft een gemiddelde omzet van circa 25 miljoen en is een serieuze speler in de internationale wereld van de gasinstallaties. Mariska heeft zich m.a.w. staande weten te houden in een ingewikkelde, technische, internationale organisatie.

Roelien Luijt Uitgeefster www.shesports.nl Mariska heeft de mentaliteit van een topsporter. Vastbesloten en voorzien van een mooie mix van vakkennis, lef, doorzettingsvermogen en talent weet ze haar doel te bereiken. Mariska is een echte teamspeler. Ze draagt niet alleen succesvol bij aan het geheel, maar weet ook anderen te stimuleren.  Met haar inbreng is winst binnen handbereik!