Duurzame inzetbaarheid

We streven allemaal naar perfectie. De balans tussen werk en privé is soms fragiel.

In een tijd waarin veranderingen elkaar snel opvolgen en we te maken krijgen met nieuwe digitale leer- en werkvormen zoeken we naar andere methodes om ons zelf en onze medewerkers vitaal te houden. Duurzame inzetbaarheid (DI) gaat over jouw medewerkers. Over hun positie op de arbeidsmarkt en hoe zij in iedere levensfase aansluiting vinden én houden bij het werk dat ze doen. Werken aan duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat je als bedrijf aansluiting houdt bij de economische en technologische ontwikkelingen in je branche. Zo ervaren jouw medewerkers meer plezier in het werk, zijn ze productiever en minder vaak ziek. Vanuit Duurzame inzetbaarheid kijk ik met mijn werkervaring als coach & gesprek begeleider samen met medewerkers naar hun werk, talent en ontwikkeling en breng in kaart waar belemmering zitten en wat het doet met hun geluk en vitaliteit naar de toekomst.

Help, stimuleer en begeleid je medewerkers naar hun toekomst en ga het gesprek aan.

Veranderingen

Vanuit verandering zet ik mensen en organisaties aan het denken. Beweging door veranderingen levert eerst vaak onrust of zelfs onvrede op. Als je een verandering weet te omarmen ontstaan er mogelijkheden en geeft het glans. Zorg dat je weet wat er speelt, communiceer en deel informatie. Resultaat is binding en participatie. Mensen een kans bieden om echt deel te nemen in je organisatie en ze op langere termijn te ontwikkelen.

Van werkdruk naar werkgeluk

Een van de meest populaire thema's bij werkgevers. Hoe zorg ik dat mijn medewerker werkgeluk ervaart. De drijfveren salaris en promotie zijn in onze huidige maatschappij niet altijd meer nummer 1. Hoe kom je er dan achter wat je medewerker echt belangrijk vind? Wanneer ben je nu een TOP werkgever. Hoe hou je teams en medewerkers vitaal als we de hele dag achter onze team meetings zitten?

Ontwikkeling

We kennen diverse soorten ontwikkelingen: bedrijf gerelateerd, markt/branche ontwikkelingen en persoonlijke ontwikkelingen. Ik richt me vooral op de persoonlijke ontwikkelingen binnen een organisatie. Het talent van je medewerker is niet statisch en veranderd met de jaren. Wil je iemand binden en motiveren zul je iemands verandering moeten waarnemen. Ga met elkaar in gesprek over de wensen in de toekomst.

Diversiteit en Inclusiviteit

De ontwikkelingen op de werkvloer gaan razendsnel naast digitalisering, productiviteit, mobiliteit en (talent) -ontwikkeling ligt de nadruk bij veel werkgevers op Inclusiviteit & Duurzame inzetbaarheid. Inclusie gaat over gedrag, waarden en spelregels. Als je alleen aandacht geeft aan het vergroten van de diversiteit in een team of organisatie en niets doet aan het verbeteren van de inclusie, dan is de kans groot dat er meer conflicten komen en dat nieuw en ander talent weer uitstroomt. Inclusiviteit zou mensen juist moeten aanmoedigen om meer deel te nemen en te participeren. Soms is het al werkgever lastig de juiste balans te vinden in een sociale karakter, de culturele achtergrond op de werkvloer en de verschillen tot elkaar te brengen. c

Groepsleider en facilitator

individuele- en groepsgesprekken