help!

Ik ben manager..

Iedereen wil de titel: Manager,

Je gaat voor het beste resultaat maar wil niemand teleurstellen. Je hebt te maken met top-down communicatie maar je krijgt ook input vanuit de dagelijkse operatie, je team. Hoe ga jij hier dagelijks mee om?

Kan je wel wat hulp gebruiken in je dagelijkse werk;

Ik zet ruim 20 jaar ervaring als leidinggevende in om je te helpen met deze vraagstukken.

De basis om vooruitgang te boeken is communicatie. De een is daar beter in dan de ander. Peter F.Drucker (Amerikaans mgt consultant en auteur) zei het als volgt:’ Het belangrijkste in communicatie is vooral horen wat niet gezegd wordt.

 

Je bereikt meer met elkaar en een effectieve samenwerking; Ofwel 1+1=3. Een team vormt samen een groep individuen die in staat zijn elkaar zodanig te inspireren dat zij verrassende resultaten creëren. Toverwoord daarin is vertrouwen hebben in elkaars talenten en die op de juiste manier inzetten.

 

Persoonlijk, als groep, in je werk of privé. Vanaf het moment dat je wordt geboren ben je bezig met je ontwikkeling. Het talent en potentieel dat je van nature al hebt meegekregen, het vergroten van de kwaliteit van het leven is iets dat je continue blijft door ontwikkelen.  Nieuwe mensen, werk en omgeving zorgen er telkens voor dat je nieuwe zaken je eigen maakt. Je doet dit onbewust en bewust. Je ontwikkeling kan in een andere wellicht (on)gewenste richting gaan, dan heb je handvatten nodig om je weer op de rails te krijgen en deze af te stemmen op de doelen die je eigenlijk wilt halen. 

Vernieuwen, ontdekken, leren. Continu is de mens bezig andere of zelfs nieuwe inzichten te ontwikkelen. Je leest, luistert en ziet hoe het anders of beter kan. Je overtuigt je brein dat jouw opvattingen en meningen niet die van de ander zijn. Waarom eigenlijk niet? Het inzicht dat de aarde wel eens niet plat zou kunnen zijn, bracht Columbus tot de ontdekking van Amerika.

Je doet niet zomaar iets. Elke actie heeft een bepaalde uitkomst tot gevolg. Actie is immers reactie. Reactie is in dit opzicht ook het (eind)doel wat je wilt behalen. Die klus in de tuin moet af, dat rapport wat je baas van je wilt moet er vrijdag liggen, die organisatie verandering die je wilt doorvoeren. Je kan ook  doorslaan in het behalen van je doelen dan vergeet je mensen mee te nemen. Doseren, communiceren en activeren zijn daarin woorden die je kunnen helpen effectiever je doelen te halen.

 

 

Waar je lijm en spijkers kunt zien als een middel om hout te verbinden, zo kun je vertrouwen zien als middel mensen te binden. Vertrouwen is het belangrijkste materiaal om een relatie op te bouwen.  Vertrouwen laat zich dan ook niet afdwingen. Het ontstaat zeker niet door autoritair en streberigheid. Als je kwetsbaar en open durft te zijn creëer je een vertrouwde omgeving in een team.